dubai_nights

Over ons

Zabo Plant BV, voor topmerken in bloembollen

Zabo Plant is opgericht in 1984 en gespecialiseerd in de export van leliebollen en zantedeschiaknollen. Wij focussen ons continu op de vernieuwing van ons artikelenbestand en de kwaliteit van onze producten. Dit heeft ertoe geleid dat we inmiddels behoren we tot de top 5 van leliebollenexporteurs in Nederland. Vanuit ons hoofdkantoor in ’t Zand versturen we jaarlijks miljoenen bollen de wereld over, met name aan potplanten- en snijbloemenproducenten. Onze hightech koelfaciliteiten staan garant voor de optimale verwerking en opslag van onze producten. Zo zijn onze klanten altijd verzekerd van hoogwaardig uitgangsmateriaal.

Zabo Plant werkt samen met de beste bollen-, bloemen- en potplantenkwekers in binnen- en buitenland. Samen met onze klanten selecteren we de beste rassen. Rassen die passen bij hun specifieke gebruiksdoel. Bij de selectie van rassen vormen kleur, groeikracht, houdbaarheid en plantdesign belangrijke criteria. Met de mix van deze kenmerken komen wij tot producten van topkwaliteit. Daarnaast zijn wij dealer van de merken Roselily en Lily Looks, twee vooraanstaande, exclusieve merken in de bloembollenbranche.

Deze merken bieden onze klanten toegang tot de unieke genetica van dubbelbloeiende lelies en genetisch korte potlelies, waarmee zij zich kunnen onderscheiden in de markt. Beide merken zijn continu in ontwikkeling waardoor wij regelmatig verrassende innovaties met onze klanten kunnen delen.

america

Vestiging in Noord-Amerika, lokaal en persoonlijk

In 2000 hebben we ons dochterbedrijf Zabo Plant Inc opgericht om de Noord-Amerikaanse markt beter te kunnen bedienen. Zabo Plant Inc. is gevestigd in Pittsburgh, Pennsylvania en verzorgt de geconditioneerde opslag en het ‘just in time’ uitleveren van onze producten. Daarbij ligt de focus op het waarborgen van de hoge productkwaliteit gedurende het hele productieproces.

In Pittsburgh combineren we de voordelen van een wereldwijd opererend bedrijf met een lokale, persoonlijke benadering, waardoor de communicatielijnen kort zijn. Op die manier kunnen we de beste service en ondersteuning garanderen. De inzet van ons toegewijde team van specialisten is erop gericht om onze klanten optimaal te begeleiden zodat zij de beste resultaten bereiken met onze producten.

Valdivia Lilies, jaarrond topkwaliteit door bollenteelt in Chili

Jaarrond verse leliebollen kunnen leveren; dat is het hoofddoel van onze joint venture in Chili. In 2013 hebben we samen met onze partners de toenmalige kwekerij en faciliteiten van Juan Sone S.A. overgenomen. Dankzij de inspanningen van Valdivia Lilies en de perfecte groeiomstandigheden voor lelies in Chili, kunnen wij onze klanten het hele jaar door voorzien van verse bollen. Op deze manier spelen we in op de behoefte van klanten om jaarrond stabiele kwaliteit te kunnen produceren. Zo kunnen onze potplantenklanten hiermee topkwaliteit potplanten afleveren voor belangrijke feestdagen als Valentijnsdag, Pasen en Moederdag.

america

Calla’s, exclusieve uitstraling en super lang houdbaar

In 2018 hebben we een nieuwe productgroep aan onze portfolio toegevoegd: calla. Het toevoegen van calla’s als een hoogwaardig kwaliteitsgewas sluit goed aan bij onze bedrijfsfilosofie.

america

De exclusieve uitstraling van dit bolproduct, dat zich onderscheidt door de diversiteit aan beschikbare kleuren en een superlang vaasleven, maakt calla een zeer kansrijk gewas voor onze klanten en aantrekkelijk om toe te voegen aan hun teeltprogramma.

Met ons grote netwerk in binnen en buitenland, bieden we onze klanten toegang tot een enorme kennisketen - van veredeling tot verkoop. Zabo Plant werkt uitsluitend samen met de beste binnen hun vakgebied. Hiermee waarborgen we de kwaliteit van onze producten en diensten, voor nu en voor in de toekomst.

Company
Zabo Plant BV
Address
’t Zand, Nederland
Contact info
Phone
Tel:
+31 244 592 859
Email
info@zaboplant.nl
Company
Zabo Plant Inc.
Address
Pittsburgh, PA, Verenigde Staten
Contact info
Tel
Tel:
+1 724 327 0669
Email
info@zaboplant.com